O kreslo generálneho riaditeľa SND má záujem deväť uchádzačov

21.02.2012 Bratislava

Bratislava 20. februára (TASR) – Deväť uchádzačov má záujem o post generálneho riaditeľa Slovenského národného divadla; termín uzávierky prihlášok do výberového konania, ktoré vypísalo Ministerstvo kultúry (MK) SR, bol 16. februára.

„Do dnešného dňa eviduje ministerstvo kultúry deväť záujemcov, ktorí poslali svoje prihlášky v zalepených obálkach. V priebehu tohto týždňa ministerstvo kultúry oznámi členov výberovej komisie. Zasadnúť by mala na budúci týždeň, mala by v prvom rade otvoriť obálky a skontrolovať všetky náležitosti a v týždni od 5. do 9. marca by sa mal uskutočniť samotný výber,“ uviedla pre TASR hovorkyňa MK SR Eva Chudinová.

Podľa jej slov budú akceptované všetky obálky s dátumom poštovej pečiatky 16. február a nie je vylúčené, že v priebehu ďalších dní ešte obálky s týmto dátumom na ministerstvo kultúry prídu. Zároveň dodala, že kritériá boli trocha pozmenené, prebiehala diskusia a uskutočnili sa tri okrúhle stoly, na ktorých boli tieto kritériá špecifikované.

Podobná situácia bola aj pred dvomi rokmi, keď sa výberového konania 26. marca 2010 zúčastnilo deväť kandidátov. Výberová komisia pod vedením vtedajšieho generálneho riaditeľa sekcie umenia a štátneho jazyka ministerstva kultúry Petra Kováča vybrala a odporučila za generálneho riaditeľa Ondreja Šotha. Po roku a pol šéfovania požiadal Šoth ministra kultúry Daniela Krajcera o uvoľnenie z funkcie 20. septembra minulého roku.
 

Vyberte región